Jaka instalacja gazowa będzie the best do OI silnik 2.0 AZJ

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • novitec
    Classic
    • 2010
    • 30

Już głupieje.
    Byłem u zaufanego mechanika, który wyczyścił mi przepustnice i powiedział, że ją dla mnie zaadaptuje. Niestety jakoś mu to nie wyszło bo auto nadal trzyma obroty. Problem w tym, że wyjechał on na urlop na kilka tygodni i zostałem z autem na wysokich obrotach.
    Wczoraj byłem w ASO i powiedzieli mi tam, że ....... ten model przepustnicy nie daje się zaadaptować VAG-COM'em !? I, że mam problem bo pewnie przepustnica do wymiany.
    Jak to w końcu jest z AKL ? Przepustnica jest do adaptowania komputerem czy nie ?
  • lagozada
    Drive
    • 2008
    • 52

Chciałbym się dowiedzieć jaką instalację LPG zamontować do Skody Octavi I z silnikiem 2.0 AZJ by uniknąć kłopotów?
    Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia z instalacjami typu BRC sequent 24 lub STAG300 to proszę o podzielenie się nimi. .... a może jakaś inna ?
    Z góry dziękuję za przemyślane i rozważne posty.

Komentarz

• lucasmay
      Classic
      • 2008
      • 10

Ja jezdze na sekwencji: reduktor, zawór gazowy, wielozawór, zawór tankowania - tomasetto, zbiornik, obudowa wielozaworu - bormech, układ elektroniczny - stag-4-300. Silnik podobny bo mam 2.0 AQY z dwiema sondami lambda i gada tak ze nie czuje roznicy pomiedzy benzyna a gazem. Wazne jest tez gdzie instalacja jest montowana

Komentarz

Pracuję...